Simple and Cute Strawberry Cake the Moso-Style 簡単カワイイ 妄想グルメ的 苺ケーキの作り方

Howto & Style

Simple and Cute Strawberry Cake the Moso-Style 簡単カワイイ 妄想グルメ的 苺ケーキの作り方

Simple but cute ! We made a strawberry cake using store-bought sponge cake. We used the same method for the one we made with bread 7 years ago. https://youtu.be/Tj_xNEWUtBk
It does not involve MosoGourmet’s weak points: coating the cake with cream or piping cream, so do not hesitate to try it. We are very thankful for the strawberry season, although it is about to end. We are looking forward to it again next year.
*Recipe* (15cm diameter/No.5)
1. Add 10g granulated sugar to 20g hot water. After it cools down, add 8g kirschwasser and mix it to make the syrup.
2. Glaze both the top and bottom of the chocolate sponge cake with the syrup made in step 1 on the sides that will be facing the cream.
3. Cut out oval shapes from the top sponge with a cookie cutter (Over 2cm.)
4. Cut out oval shapes from the strawberries as you did in step 3, and slice the remainders of the strawberries.
5. Fit the strawberries from step 4 into the sponge from step 3.
6. Add 20g sugar to 135g fresh cream, and lightly whip.
7. Spread a layer of the whipped cream from step 6 on the bottom sponge. After that, evenly layer on the sliced strawberries from step 4, then spread another layer of whipped cream on top of them.
8. Put on the top sponge from step 5.
9. If you feel the sponge will dry up, glaze the sponge with the syrup from step 1 while avoiding the strawberries. (Some whipped cream leftovers remained.)
10. Chill in the fridge for 1 hour and let it rest. Be careful that it does not dry up.
11. Garnish the strawberries with a green color to imitate their stems.
12. Done. Oh, we had such a plate! So yeah, it looks great when you serve it on a high plate.

簡単にでもかわいく!市販のスポンジを使ったいちごのケーキ作りました。7年前にパンでやったのと同じ手法です。https://youtu.be/Tj_xNEWUtBk
妄想グルメの苦手なナッペもクリームの絞り出しもないから、気軽に作ってみてください。苺の季節がそろそろ終わりです。お世話になりました、また来年。

*レシピ*(15センチ 5号)

1.お湯 20gにグラニュー糖 10gを加えて、粗熱がとれてからキルシュワッサー 8gを加え混ぜシロップを作ります。
2.上下のココアスポンジのクリームを挟む面に1のシロップを塗る。
3.上のスポンジに楕円型(2センチ強)で型押する。
4.苺は3と同じ楕円型で型抜きする。苺の余った部分はスライスしておく。
5.型抜きした4を3にはめ込む。
6.生クリーム 135gにグラニュー糖 20gを加え少し緩めにホイップする。
7.スポンジに6を塗り、4のスライスした苺を全面に並べる。更にホイップクリームを重ねて塗る。
8.5をのせ重ねる。
9.乾くようなら表面の苺を避けてスポンジに1を塗る。(ホイップクリームは少し余りました)
10.冷蔵庫で落ち着くまで1時間程度 冷やす。乾燥しないように気をつけて!
11.苺のヘタに見立てたグルーンをあしらう。
12.できた。こんなお皿持ってたじゃん!ということで高さのあるお皿に盛り付けると感じ出ます。

#strawberry #cake #howto #hacks #kawaii

コメント

  1. MosoGourmet 妄想グルメ より:

    The same method for the one we made with bread 7 years ago.
    https://youtu.be/Tj_xNEWUtBk

  2. 探偵界の王子様 より:

    インスタに載せたい程の可愛い苺ケーキですね!(≧∇≦)